preskoči na sadržaj

Graditeljska tehnička škola Zagreb

Login
Tražilica
Smjerovi

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 8. 2012.

Ukupno: 301414
Ovaj mjesec: 5921
Ovaj tjedan: 657
Danas: 58
REALIZACIJA 2020./2021.

Pogledajte i pročitajte što smo radili tijekom prošle školske godine.

Realizacija.pdf

NZEB MOBILNA KUĆA MUZA U POSJETU TEHNIČKOM MUZEJU NIKOLA TESLA

U četvratak 16.9.2021. godine 4.C razred je u pratnji profesorica Marine Zvornik, dia i Ivane Gagro, dia,  sudjelovao na predavanju profesora s Građevinskog fakulteta.
''Kao središnja točka događaja, izgrađena je mobilna nZEB kuća naziva MUZA (Mobilna, Učinkovita, Zdrava, Arhitektura) koji će služiti kao informativni i pokazni centar za podizanje svijesti o prednostima i specifičnostima nZEB-a te stvoriti potrebne preduvjete za učinkovitu komunikaciju među dionicima.
Ovakva mobilna kuća zamišljena je kao stvarna zgrada te izgrađena i opremljena najnovijim, inovativnim građevinskim materijalima i proizvodima, tehničkim sustavima grijanja, hlađenja, ventilacije, obnovljivim izvorima energije i rasvjetom. Svi termotehnički i sigurnosni sustavi povezani su preko centralnog sustava upravljanja, što je jedna od karakteristika pametnih kuća. Ideja vodilja je ponuditi posjetiteljima stvarno iskustvo nZEB zgrade, poštujući sva pravila struke. MUZA je, dakle, opremljena suvremenim tehnologijama koje će posjetiteljima pružiti cjelovite informacije o procesima relevantnim za izvedbu zgrade u smislu udobnosti, parametre kvalitete unutarnjeg zraka i potrošnju energije.
Mobilna nZEB kuća MUZA biti će smještena u dvorištu Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu, koji je ujedno i pokrovitelj MUZA-e. Kroz suradnju TMNT-a i Građevinskog fakulteta  u Zagrebu organizirat će se izložbe, radionice i predavanja u MUZA-i vezane na temu energetske učinkovitosti, zgrada gotovo nulte energije i pametnih zgrada.''
Preuzeto sa stranice www.tmnt.hr

ARHIGRAD - online časopis Graditeljske tehničke škole

Dragi učenici, djelatnici i svi koji rado zavire na internet stranice naše škole ponosno Vam predstavljamo online časopis Graditeljske tehničke škole - ARHIGRAD. Pozivam sve zainteresirane za rad na časopisu neka se jave profesorici Ivani Duvnjak ili knjižničarki Jeleni Takač.

Uživajte u čitanju!

ARHIGRAD - Standard (weebly.com)

Naša učenica - ilustratorica

Naša je učenica pomogla u izradi edukativne vježbenice za djecu

Ponosni smo na našu učenicu Viktoriju Jaković, 3.B razred, koja je surađivala s poznatim psihologinjama, Sandrom Smiljić i Mirjanom Šprajc Bilen, u izradi vježbenice s edukativnim materijalima za poticanje razvoja emocionalne inteligencije djece od 6 do 8 godina. Viktorija je zaslužna za sve ilustracije u vježbenici pod nazivom Učenje srcem: kako prepoznati i izraziti osjećaje čiji je cilj pomoći najmlađima da prepoznaju i izraze svoje emocije, i pozitivne i negativne, kako bi se lakše nosili s njima.

U nastavku pročitajte kratak intervju s Viktorijom u kojem govori o svom iskustvu u radu na ilustracijama za vježbenicu te o svom školskom iskustvu i planovima za budućnost.

Kako je došlo do suradnje sa psihologinjama Sandrom Smiljić i Mirjanom Šprajc Bilen?

Vlasnici naklade „Cvrčak“ moji su obiteljski prijatelji, a također i prijatelji psihologinja. Psihologinje su trebale ilustratora pa su me vlasnici naklade preporučili njima.

Opiši nam malo svoj kreativni proces pri stvaranju crteža. Koliko je bilo teško pronaći inspiraciju?

Meni stvarno nije bilo teško pronaći inspiraciju jer sam kao mala puno gledala crtiće i crtala likove iz crtića. Kada bi mi u zadatku pisalo što trebam nacrtati, odmah bih si zamislila neku sliku u glavi i to bih nacrtala. Crtala sam uglavnom noću uz glazbu. Prvo sam crtala olovkom te podebljavala tankim flomasterom kako bi se crteži lakše skenirali i prebacili na računalo.

Kako si uskladila obaveze u školi s crtanjem za knjigu?

Slikovnicu sam radila tijekom ljetnih praznika tako da mi školske obveze nisu bile problem.

Čemu te to iskustvo naučilo? Smatraš li da su takve knjige korisne djeci?

To novo iskustvo naučilo me da raditi nije teško ako radiš ono što zaista voliš. Također sam upoznala jako drage ljude s kojima sam i dalje kontaktu.

Smatram da su takve knjige korisne djeci jer djeca trebaju naučiti izraziti svoje osjećaje, a to vrlo lako mogu uz takve knjige o osjećajima.

Misliš li da bi tako nešto bilo korisno i za mlade tvoje generacije?

Ne znam bi li mlade moje generacije zanimalo takvo nešto, ali mislim da bi moglo pomoći mladima koji imaju problema s izražavanjem emocija.

Pređimo sad malo na opuštenija pitanja. Reci nam nešto o sebi.

Zovem se Viktorija Jaković. Imam 18 godina. Živim u Zagrebu s mamom, tatom i dva brata. Idem u Graditeljsku tehničku školu, smjer arhitektonski tehničar. Imam dečka koji mi je ujedno i najbolji prijatelj. U slobodno vrijeme crtam, gledam serije te izlazim s prijateljima.

Učenica si trećeg razreda, a od toga već drugu godinu nastava se odvija u posebnim uvjetima. Kako se nosiš s time? Što ti nedostaje, što si naučila…?

Užasno se teško nosim s tim, najviše emocionalno i psihički. Biti doma zatvoren pola dana i gledati u računalo veoma je naporno, a i dosadno. Nedostaju mi profesori, prijatelji, nedostaje mi način školovanja koji smo imali prije pandemije. Ne mogu reći da nisam ništa naučila, ali vjerujem da bih u školi puno više naučila i imala više motivacije za rad.

Kako to da si se odlučila za ovu srednju školu? Jesi li zadovoljna? Što bi poručila svojim mlađim kolegama i budućim učenicima?

Odlučila sam se za ovu školu jer me zanimalo, sviđa mi se to što mogu svoje ideje unijeti u posao, a i većinom se dobro zarađuje. Zadovoljna sam školom, naravno da je tu i loših trenutaka, ali škola je stvarno dobra i puno se toga nauči. Svojim mlađim kolegama i budućim kolegama preporučila bih da ne upisuju ovu školu ako ne vole crtati i ako ih ništa vezano za ovu struku ne zanima. Puno se radi, crta i teško je.

Gdje se vidiš za pet godina?

Za pet godina vidim se na petoj godini Arhitektonskog fakulteta.

U nastavku imamo nekoliko brzopoteznih pitanja pa bez puno razmišljanja označi što te najbolje opisuje.

mačke ili psi

Netflix ili YouTube

poruka ili poziv

Instagram ili TikTok

zima ili ljeto

nosive ili arhitektonske

izlasci u klubove ili mirna druženja

kućanski poslovi ili učenje

nastava ili nastava uživo

knjiga ili film

Viktorija, hvala ti na odgovorima. Želimo ti puno uspjeha u budućnosti i još puno ovakvih zanimljivih projekata. 

PRVI POGLED

Filmaši Bistrović i Kukovičić iz 2.A snimili su filmić po motivima pjesme Šiška Menčetića "Prvi pogled".

https://www.youtube.com/watch?v=RGaBAS54Cqs

 

ŠTO RADE NAŠI UČENICI U SLOBODNO VRIJEME

Izidor Bistrović, Fran Blek i Karlo Kukovičić mladići su iz 2. A razreda i tijekom svojih druženja u slobodno vrijeme snimaju filimiće.

1. Tema - Klimatske promjene snimili su za tematski Dan škole 2019. koji nismo održali zbog štrajka.

https://www.youtube.com/watch?v=DSEg9XWHrxg

2. Tema - Ravnopravnost spolova kako bi se prijavili sa svojim uratkom na natječaj.

https://www.youtube.com/watch?v=5XEKrwUtfUI

Večer matematike 2019.

I ove godine sudjelovali smo u manifestaciji "Večer matematike" koja se održava u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva. Aktivnost je bila osmišljena u obliku natječaja u kojem su učenici osmislili idejno riješenje majica za natjecanja naših učenika iz matematike.

Više slika pogledajte u foto-galeriji.

 

1. nagrada: Borna Krčar

2. nagrada: Karla Komerički i Petra Sporiš

3. nagrada: Josip Jakobašić

Čestitamo!

   

 

Izložba učeničkih radova

IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA – ŠKOLA ZA ŽIVOT

TLOCRT PARKIRALIŠTA i TLOCRT ČVORIŠTA

 

3.d i 3.e razred - smjer GRAĐEVINSKI TEHNIČAR

 

ZADATAK:

Snimiti (skicirati i izmjeriti) parkiralište i čvorište u blizini stanovanja ili škole, koristeći znanja stečena na nastavi PROMETNICA – Gradske ceste

Nacrtati u mjerilu na formatu A3 u olovci ili AutoCad-u koristeći vještine i znanja iz raznih strukovnih predmeta stečena kroz prethodno dvogodišnje obrazovanje – Tehničko crtanje, Nacrtna geometrija, Računalstvo …

VRJEDNOVANJE radova:

Učenici su u grupama po zadanim kriterijima (zahtjevnost, točnost, tehnička i grafička obrada) vrjednovali radove vrlo objektivno s neznatnim intervencijama nastavnika.

Budite blagi pri procjeni crtanja jer NEMAJU predmet CRTANJE!

Pojedinačne radove učenika možete pogledati u foto-galeriji.

 

Šk. god. 2019./2020. (listopad 2019.)

Nastavnica: Mara Korać, dipl. ing. građ.

Otvorenje izložbe msu avantura

Tijekom godine pohađali smo radionice Avantura u muzeju i na kraju smo pozvani na svečanost otvorenja izložbe s našim radovima.

 

opširnije

Praktikum: Naselje Siget

U dva navrata razgledavali smo naselje Siget.

opširnije

Izlet u Ljubljanu

Kako je I. a i I. b bilo u Ljubljani pročitajte OVDJE

Školsko natjecanje iz crtanja šk. g. 2018./2019.

Školsko natjecanje iz crtanje organizirano je za učenike 3. a, 3. b i 3. c razrednog odjela.

Natjecanje je održano 9. svibnja 2019. g od 10.45 do 13.30 sati.

opširnije

foto-galerija proglašenja pobjednika

Festival matematike - Pula

I ove godine brojne ekipe iz cijele Hrvatske okupile su se na matematičkom ekipnom natjecanj Festival matematike u Puli. Sudjelovali smo s jednom ekipom u kategoriji GIGA u kojoj su četverogodišnje strukovne škole, opće i jezične gimnazije i centri izvrsnosti. Učenici prvih i drugih razreda Lara Prežgaj, Marin Babić, Roko Reščić i Kristijan Knego zastupali su ekipu naše škole.

Za detaljnije informacije pogledajte Web stranicu natjecanja.

Galeriju fotografija pogledajte ovdje.

Mathema 2019. - Koprivnica

I ove godine sudjelovali smo na ekipnom natjecanju Mathema 2019. - Koprivnica. Natjecali smo se s dvije ekipe, prvi razredi u sastavu Vida Horvat, Nikol Gregurić i Roko Reščić, te drugi razredi u sastavu Lara Prežgaj, Nikola Radoš i Marin Babić. Konkurencija su nam bili Centri izvrsnosti Varaždin i Koprivnica, opće gimnazije i neke četverogodišnje strukovne škole. Zadovoljni smo postignutim rezultatima a iduće godine se nadamo još boljim.

Za sve detaljnije informacije posjetite Web stranicu natjecanja Mathema 2019. Koprivnica.

Galeriju fotografija pogledajte ovdje.

Dojdi osmaš

Naša škola je i ove godine sudjelovala na manifestaciji "Dojdi osmaš, Zagreb te zove" koja se održava na Zrinjevcu. Učenici su, u pratnji nastavnika, predstavljali obrazovne programe koji se izvode u našoj školi kako bi učenicima osmih razreda olakšali odluku o izboru primjerene srednje škole.

Dobro došlo proljeće!

I ove godine pozdravljamo proljeće u centru Zagreba!

Strossmayerov trg postaje dom Welcome Spring Festivala. Welcome Spring je nastao spajanjem ljubavi prema prirodi, hrani i zabavi. Slavi se dolazak proljeća, organiziraju se druženja i upoznavanja, educira se o očuvanju okoliša, fino se jede, pleše i pjeva.

 

Naša škola u petak, 3. svibnja 2019. g. od 12.00 do 18.00 sati predstavit će se na svom štandu na Strossmayerovom trgu na Zrinjevcu.

U duhu festivala pokazat ćemo maketu niskoenergetske kuće, dva edukativna plakata na temu suvremene izvedbe pasivne kuće, a tu će biti naši učenici koji o tome sve znaju.

Za učenike osnovnih škola organizirana je radionica građenja grada od kartona te pisanja poruka planetu Zemlji.

Naša Melita iz 3.B snimila je i prigodan animirani filmić Eko grad.

Sudjelovat ćemo u radionici kineske kaligrafije , učiti o otpadu, a navečer će pjevati Natali Dizdar.

Više fotografija sa festivala pogledajte ovdje.

                             Svi ste dobro došli!       Welcome!

 

Welcome Spring festival na Facebooku

Likovni natječaj Koji si ti lik?

Povodom Noći knjige u našoj školi je održan likovni natječaj na temu "Koji si ti lik?" Učenici su trebali nacrtati najdraži lik iz knjige ili stripa. Prijaviljeno je devetnaest radova od kojih su odabrana tri najbolja rada koja su i prigodno nagrađena.

Prvo mjesto: Mateo Stanković, 2.C - Harley Quinn

Drugo mjesto: Laura Benčić, 2.A - Game of Thrones

Treće mjesto: Petra Kalac, 1.A - Zagor

Svi radovi koji su sudjelovali na natječaju su izloženi u školskoj knjižnici gdje se mogu razgledati.

Predavanje Wienerberger E 4 kuća

U četvrtak, 11.4.2019., u našoj školi je održano zanimljivo predavavanje tvrtke Wienerberger o gradnji kuće gotovo nulte energije. Takva kuća ima vrlo visoka energetska svojstva a većina energije se dobiva na kući ili u njenoj blizini iz obnovljivih izvora. Na predavanju su sudjelovali učenici 3. i 4. razreda naše škole i učenici iz Obrtničke i industrijske graditeljske škole sa svojim nastavnicima.

Državno natjecanje iz engleskog jezika

Naš učenik 2. C razreda Sebastien Romeo Lukšić, s mentoricom Kristina Zaobornij, sudjelovao je na Državnom natjecanju iz Engleskog jezika koje se održalo u Poreču. Učenik je ostvario odličan uspjeh zauzevši deseto mjesto. Budući da je natjecanje trajalo tri dana učenici su stigli razgledati kulturne znamenitosti grada uljučujući i poznatu Eufrazijevu baziliku.

Više fotografija pogledajte ovdje.

Državno natjecanje u AutoCad-u

U petak, 29.3.2019., u našoj školi je održano Državno natjecanje učenika graditeljskih i geodetskih škola u vještini rada u računalnom programu AutoCad.

Prvo mjesto je osvojila naša učenica Melita Sandrin 3. B!

Galeriju fotografija pogledajte ovdje.

WORLDSKILLS CROATIA 2019.

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Zagrebački će velesajam u šest paviljona ugostiti

Državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2019.

Najbolji učenici će u 43 strukovne discipline pokazati svoje vještine.

Ovo inovativno događanje ujedno će biti i najveće strukovno natjecanje u ovomu dijelu Europe, a u prilog tome govore brojke - 43 discipline, više od 2 000 sudionika (580 natjecatelja i sudionika smotri, 450 mentora, 600 nastavnika i učenika volontera te 220 članova prosudbenih povjerenstava).

 

VIDEO

 

 

Naš škola natjecat će se u dvije discipline: ARHITEKTONSKE TEHNOLOGIJE I GRADITELJSKA TEHNOLOGIJA.

Tema zadatka arhitektonskih tehnologija je: PROJEKT OBITELJSKE KUĆE (LOKACIJA: ZAGREB) UZ UPOTREBU ODRŽIVIH MATERIJALA,

a tema zadatka graditeljske tehnologije: ODRŽIVO PROJEKTIRANJE I RACIONALNA UPOTREBA MATERIJALA.

Predstavljat će nas maturanti Patrick Vrančić 4.B  i Ivan Mandić 4.E.

 

popis disciplina i događanja 

 

Natjecanje Klokan bez granica

I ove godine je naša škola sudjelovala u međunarodnom natjecanju Klokan bez granica u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva. Natjecali smo se u sve tri kategorije Cadet, Junior i Student.

Više fotografija pogledajte u galeriji.

Predavanje Anglizmi u Hrvatskom jeziku

U suradnji s Institutom za jezik i jezikoslovlje u knjižnici naše škole održano je predavanje na temu Anglizmi u Hrvatskom jeziku. Na predavanju su bili prisutni učenici 3.a i 3.c razreda sa svojim nastavnicima i nekoliko zainteresiranih nastavnika iz stručnih predmeta. Učenici su aktivno sudjelovali u predavanju i pokazali da znaju i hrvatske riječi za različite anglizme koje koriste u svakodnevnom govoru. 

Galeriju fotografija pogledajte ovdje.

Kazališna predstava Dvije crte plavo

Još jedna tema o kojoj je premalo govori, a sudeći po statistikama poprilično je aktualna.

Maloljetničke trudnoće nisu samo medicinski problem, već i problem seksualnog odgoja mladih  kao i nedostatka kvalitetne literature koji bi poslužio kao platforma i osvijestio problematiku, jer malo se toga poduzima kad je riječ o edukaciji mladih.  

 

Zanimljivu i poučnu predstavu vezanu uz tu temu pogledali su učenici I.A i II.B .... OPŠIRNIJE

Noć muzeja 2019.

Ni ove godine nismo propustili zabavnu Noć muzeja OPŠIRNIJE ....

 

 

Informativna edukacija prve pomoći

U školi je održana informativna edukacija prve pomoći OPŠIRNIJE ...

 

 

 

Posjet MSU: Avantura u muzeju

Učenici 3. C drugi put su bili na Avanturi u muzeju OPŠIRNIJE...

 

Božićni sajam

         Božićni sajam uspješno je realiziran. Lijepo smo se zabavili, družili, prodavali i kupovali, dijelili i poklanjali.

Sakupili smo 3160 kuna.

Hvala svima!

 

 bOŽiĆni SaJaM

 

U petak, 21. prosinca 2018.g. u predvorju škole od 9.45 do 13 sati organiziramo božićni sajam.

 

opširnije

 

Okitili smo i nekoliko borova, a ovaj smo sami izradili od odbačenih paleta:

 

 

 

"VEČER MATEMATIKE" 2018.

Izložbom prvih razreda naše škole pod nazivom "MOJ MATEMATIČKI POGLED", sudjelovali smo u večeri matematike.

Izložba je održana u holu škole.

Večer matematike 2018

Opširnije.

Otvoreni dan Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta

 

I ove godine maturanti i zainteresirani učenici trećih razreda posjetili su studij dizajna koji se bavi projektiranjem predmeta, sustava predmeta te vizualnom komunikacijom u analognom i digitalnom tehničkom okruženju.

Od pristupnika dodatne provjere znanja očekuju prezentacijsku mapu, dobro riješene testove, a na kraju s kandidatima obave intervju.

opširnije

 

 

Izvanučionička nastava u Karlovcu

I ove godine posjetili smo Wienerberger, Aquatiku i još neke novosti u Karlovcu....

 

opširnije...

Dani Orisa 2018

Ovogodišnji Dani Orisa održani su u Zagrebu 13. i 14. listopada 2018.

 

opširnije

Razgledavanje Gornjeg grada

Prvi A razred upoznao se na terenu s prekrasnim Gornjim gradom (opširnije).

 

 

 

Posjet Sajmu InDizajn 2018.

Sajam InDizajn 2018.g.

 

 

 

Posjet izložbi modela od Lego kocaka Invazija giganata na Zagrebačkom velesajmu

Uskoro počinjemo raditi makete pa smo posjetili zabavnu izložbu.

 

OPŠIRNIJE

 

 

Posjet gradilištu Američke međunarodne škole u Središću

 

OPŠIRNIJE

 

 

 

Likovni natječaj
U povodu 140 godina svoga postojanja i djelovanja Hrvatski Crveni križ organizira natječaj za izradu likovnih radova na temu „volontiranja“ za učenike osnovnih i srednjih škola.
 
 
Natječaj je otvoren do 9. listopada 2018.g.
 
opširnije Hrvatski crveni križ
Stručni skup nastavnika

U našoj školi organiziran je skup za nastavnike struke OPŠIRNIJE

 

Jedna od zanimljivih tema bila je rekonstrukcija rotora:

 

 

Suradnja na projektu THINK FREEDOM umjetnice Edine Selesković

Svečano otvorenje izložbe Think Freedom njujorške umjetnic Edine Selesković u čijoj realizaciji su sudjelovali učenici drugih i trećih razreda škole održat će se u

utorak, 19. lipnja 2018.g. u 20.00 sati u atriju Klovićevih dvora.

             Svi ste dobrodošli smiley.

opširnije o izložbi

 

 

Surađujemo na projektu umjetnice Edine Selesković THINK FREEDOM .... OPŠIRNIJE

Dojdi osmaš, Zagreb te zove!

      Slikovni rezultat za dojdi osmaš 2018Slikovni rezultat za dojdi osmaš 2018Slikovni rezultat za dojdi osmaš 2018

OPŠIRNIJE ....

Posjet Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu

Učenici zainteresirani za studij arhitekture posjetili su Arhitektonski fakultet:

 

OPŠIRNIJE

23. državno natjecanje učenika graditeljskih i geodetskih škola RH...

Na državnom natjecanju našu školu predstavljali su:

Bruno Rumiha, 4.A - 3. mjesto iz Arhitektonskih konstrukcija,

Luka Delač, 4.D - 3. mjesto iz Nosivih konstrukcija,

Paolo Kapović Šamanović, 3.B - 1. mjesto iz AutoCAD-a.

Bravo mladići!!!

Posjet izložbi Nikola Tesla Mind from the future

Posjetili smo izložbu o Nikoli Tesli OPŠIRNIJE

Kolumbovo jaje i 3. A :

Prekrasna arhitektura Meštrovićevog paviljona:

 

 

 

 

AVANTURA U MUZEJU

Posjet Muzeju suvremene umjetnosti i sudjelovanje na radionici OPŠIRNIJE

 

 

Europska godina kulturne baštine

                  2018 European year of culture Heritage

Godina 2018. proglašena je Europskom godinom kulturne baštine.  FILMIĆ

 

Početak Europske godine kulturne baštine 2018. u Republici Hrvatskoj obilježen je  otvorenjem izložbe iz ciklusa "Vlaho Bukovac - Pariško razdoblje 1877. - 1893. 18. siječnja u Galeriji Klovićevi dvori.  Izložba se može pogledati od 19. siječnja do 11. ožujka 2018. godine.

 

 

 

Prvo događanje kojim se škola uključila u manifestaciju je predavanje konzervatorice profesorice Ane Mlinar održano u ponedjeljak, 19. veljače 2018. g.  te nakon toga otvorena prigodna izložba tradicijske arhitekture u knjižnici škole. opširnije

 

Događanje su organizirale profesorice Marina Zvornik, Iva Juričić i Nevenka Brajdić Hlobik.

Predavanje je posjetilo dvjestotinjak učenika u pratnji profesora, a imali smo i goste iz susjedne Obrtničko i industrijske građevinske škole; profesore i učenike.

 

 

 

Izvanučionička nastava u Svetoj Nedelji- energetska učinkovitost

Učenici 3.A i 3.B u pratnji profesorica Marine Zvornik, Mare Korać i Nevenke Brajdić u sklopu izvanučioničke nastave vezane uz strukovne predmete posjetili su Svetu Nedelju, gradić u blizini Zagreba.....

 

opširnije

 

 

Noć muzeja 2018.

                 Slikovni rezultat za noć muzeja 2018

 

 

4. C u Muzeju za umjetnost i obrt...

 

... Atelieru Meštrović ....

opširnije

 

 

SMOTRA SVEUČILIŠTA

O ovogodišnjoj Smotri i posjetu Studiju dizajna OPŠIRNIJE

Na štandu Arhitektonskog fakulteta

 

 

Posjet Zoološkom vrtu Zagreb

Izvanučionička nastava Zagrebački zoološki vrt za učenike 2.c i 2.e razrednog odjela je realizirana 6. listopada 2017. g. kao što je planirano individualnim planom predmeta praktikum. 

opširnije ...

Dani Orisa 2017
Dani Orisa međunarodni su arhitektonski simpozij u organizaciji Oris Kuće arhitekture, nastao nakon početnih uspjeha časopisa Oris koji kontinuirano izlazi već devetnaestu godinu kao dvomjesečnik.
 
Ove godine 17. Dani Orisa u Zagrebu  održani su 14. i 15. listopada 2017. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
 
 
opširnije
 
 
Izvanučionička nastava u Karlovcu

 

OPŠIRNIJE

Croatia je Hrvatska

Croatia je Hrvatska

Povijest pišemo sami

Interaktivna izložba o 133 godine burne hrvatske povijesti

Zagreb, tunel Grič

15. 9. – 1. 11. 2017. g.

 

 

 

Objavite fotografiju iz vlastite povijesti i vaša će fotka postati dio postava same izložbe.

Vaša baka Viktorija može zauzeti mjesto u povijesti pokraj Stjepana Radića ili Nikole Tesle. Ili vaš ujak. Ili vi, kad smo već kod toga.

UKLJUČITE SE I OSVOJITE NAGRADE

 

Mi smo bili na izložbi u okviru praktikuma  i odlično se zabavili:

detaljnije

Posjet sajmu InDizajn

Od 15. do 17. rujna 2017. g. održao se InDizajn sajam- festival modernog doma; koji su posjetili učenici 3. A, 3. C, 4. B i 4. C sa svojim profesoricama strukovnih predmeta Marinom Zvornik i Nevenkom Brajdić Hlobik.

 

opširnije

MATURALAC 4. C

Maturalac je jedan od važnijih događaja koji bi trebao obilježiti srednjoškolsko obrazovanje.

Dugo se priprema, iščekuje, profesori ga baš i ne vole, roditelji strahuju tih tjedan dana, a učenici .... uživaju smiley.

Kada sve završi dobro, svi smo sretni i puni dojmova.

 

Kako je 4. C bilo na maturalnom putovanju, pogledajte OPŠIRNIJE

I, da, pamtit ćemo ga cijeli život smiley.

Dojdi osmaš 2017.

I ove godine sudjelovali smo na manifestaciji Dojdi osmaš:

Opširnije

Predstavljanje škole osmašima u osnovnim školama Dugave i Frana Galovića

Dana 10. svibnja 2017.g. uputili smo se u dvije osnovne škole u našem susjedstvu, u naselje Dugave.

U sredini naselja nalazi se pomalo neobična zgrada, koju dijele dvije osnovne škole: Osnovna škola Dugave i Osnovna škola Frana Galovića.

U školskoj knjižnici zainteresiranim osmašima prikazali smo prezentaciju o našoj školi koja je završila kvizom o poznavanju arhitekture i procjeni prostorne percepcije.

 

 

Sve su pripremile, sudjelovale i vodile:

Dora Štajcer, 3.a, Petra Stepušin, 3.a te profesorice Nevenka Brajdić Hlobik i Gordana Kabić. :)

Predstavljanje škole osnovnoškolcima u OŠ Zapruđe

Drugi put zaredom sudjelovali smo na Danu karijera Osnovne škole Zapruđe u sklopu Erasmus+ aktivnosti projekta Inspiring Studies and Future Careers.

Detalje pogledajte ovdje.

Filmska grupa OŠ Zapruđe pratila je ovaj događaj te je uz mentorstvo prof. A. Crnković pripremila video zapis koji možete pogledati ovdje.

preskoči na navigaciju